Nuggets Sekrete të Arit

Tani mund të merrni Nuggets Of Gold Books

 1. Kur qëndrimi juaj është i drejtë, faktet nuk kanë rëndësi.
 2. Mendimet janë gjëra.
 3. Energjia ndjek mendimin.
 4. Mos e ngatërroni aktivitetin me arritjen.
 5. Shoqërohu me fituesit dhe do të bëhesh edhe ti.
 6. Shkoni aq larg sa mund të shihni dhe kur të arrini atje, do të shihni më tej.
 7. Dëgjoni njerëzit që kanë atë që dëshironi dhe kanë qenë aty ku jeni.
 8. Formula e suksesit
  • Jini në vendin e duhur në kohën e duhur (fati ka të bëjë shumë me këtë)
  • Keni vizion (përdorni intuitën tuaj për të parë potencialin afatgjatë në gjëra)
  • Merrni masa masive dhe të menjëhershme.
 9. Ndiqni lumturinë tuaj.
 10. Mos merrni mendime të qelbur dhe ngurtësim të qëndrimeve.
 11. Në jetë duhet të kujdesesh por jo aq shumë.
 12. Dija është fuqi, por vetëm nëse përdoret.
 13. Të dish dhe të mos bësh është të mos dish.
 14. Për të qenë më i miri duhet të mësosh nga më të mirët.
 15. Ju jeni të varur nga gjuha dhe në kurth (të zënë në kurth) nga fjalët e gojës suaj.
 16. Nuk është ajo që hani, por ajo që tretni ajo që ju bën të fortë. Nuk është ajo që fiton, por ajo që kursen të sjell pasuri. Nuk është ajo që mëson, por ajo që kujton ajo që të bën të mençur.
 17. Fuqia e jetës dhe e vdekjes janë në gjuhën tuaj.
 18. Gjuha juaj është një forcë krijuese.
 19. Ajo që thua është ajo që do të marrësh.
 20. Dëshira juaj është gjithmonë urdhri juaj.
 21. Nëse do të jetë, varet nga unë.
 22. Një person me përkushtim është më i fortë se 1000 persona me interes.
 23. Një plan i mirë i ekzekutuar me entuziazëm sot është më i mirë se plani i përsosur që zbatohet nesër.
 24. Analiza çon në paralizë.
 25. Ndiqni dhe ndiqni.
 26. Mbani angazhimet tuaja.
 27. Mbaje fjalën.
 28. Bëjeni fjalën tuaj lidhjen tuaj.
 29. Bëni atë që thoni se do të bëni.
 30. Mbani marrëveshjet tuaja.
 31. Mos e zvarritni.
 32. Excusitis është sëmundja e dështimit.
 33. Njerëzit që janë të mirë në kërkimin e justifikimeve nuk janë kurrë të mirë në asgjë tjetër.
 34. Humbësit bëjnë justifikime, fituesit marrin përgjegjësinë.
 35. Mos jini SNIOP (dikush që është i ndjeshëm ndaj ndikimit negativ të njerëzve të tjerë).
 36. Mos lejoni që njerëzit të vendosin minjtë në kokën tuaj.
 37. Mos u mundoni të bëni një derr të këndojë. Ju humbni kohën tuaj dhe e mërzitni derrin (që do të thotë: mos u përpiqni t’i bindni njerëzit për asgjë).
 38. Paraja është një burim i rinovueshëm.
 39. Nuk ka rëndësi nëse e shihni gotën gjysmë të mbushur apo gjysmë të zbrazët, përderisa e dini se gjithmonë mund ta rimbusni gotën!
 40. Nuk mund të thuash me një qëndrim pozitiv se mund të bëj asgjë. Por mund të thuash se mund të bëj gjithçka më mirë me një qëndrim pozitiv sesa mund të bëja nëse do të kisha një qëndrim negativ.
 41. Një udhëtim prej mijëra miljesh fillon me një hap të vetëm.
 42. Sa herë që drejtoni gishtin drejt dikujt tjetër, ka 3 gishta që ju drejtojnë drejtpërdrejt.
 43. Ju mund të jeni, të bëni dhe të keni gjithçka që dëshironi (brenda arsyes).
 44. Jini të mësuar dhe të stërvitur.
 45. Keni një indeks të lartë të mësimdhënies (gatishmëri për të mësuar dhe gatishmëri për të pranuar ndryshimin).
 46. Mos lejoni askënd të vjedhë ëndrrën tuaj!
 47. Ju ose i bëni gjërat të ndodhin, shikoni gjërat të ndodhin, ose pyesni veten se çfarë ndodhi?
 48. Njerëzit ose ndërtojnë ose shkatërrojnë. Bëhu një ndërtues.
 49. Ndërtoni njerëzit tuaj dhe njerëzit tuaj do t’ju ndihmojnë të ndërtoni biznesin tuaj.
 50. Ndërtoni marrëdhënie rreth njerëzve, drejtpërdrejt me secilin person, jo përmes njerëzve të tjerë.
 51. Të ardhurat tuaja janë gjithmonë mesatarja e 5 miqve tuaj më të mirë.
 52. Çfarëdo që shihni tek të tjerët është vetëm një projeksion i asaj që shihni me të vërtetë në veten tuaj.
 53. Çfarëdo që të është bërë ty, së pari ia ke bërë dikujt tjetër.
 54. Ju jeni potencial i pastër i parealizuar.
 55. Asgjë nuk është e pamundur për njeriun që beson në veten dhe ëndrrën e tij.
 56. Secila prej fjalëve, veprimeve dhe mendimeve tuaja janë fara që mbillni, të cilat përfundimisht do të shfaqen në jetën tuaj si diçka që duhet ta përjetoni.
 57. Shkoni për ëndrrat tuaja!
 58. Besoni dhe merrni. Dyshoni dhe shkoni pa.
 59. Fokusohuni! Përqendrohuni! Kushtojini vëmendje!
 60. Buzëqeshni dhe bota do t’ju buzëqeshë përsëri.
 61. E njëjta masë që përdorni kundër të tjerëve do të përdoret kundër jush.
 62. Askush nuk mund t’ju shqetësojë nëse nuk e lejoni.
 63. Jeta është mënyra se si ju zgjidhni ta shihni atë.
  • Jeta është si e zgjidhni të jetë.
  • Jeta është ajo që ju bëni prej saj.
 64. Edhe pse mund të mos keni kontroll mbi atë që po ju ndodh në një moment të caktuar kohor, ju gjithmonë keni kontroll 100% se si mendoni dhe si ndiheni për atë që po ju ndodh.
 65. Shfaqem! Paraqituni herët! Kushtojini vëmendje!
 66. Kontrolloni mendimet tuaja dhe kontrolloni gjithë jetën tuaj.
 67. Suksesi është një zakon. Fitimi është një zakon. Humbja dhe dështimi janë gjithashtu zakone.
 68. Mundeni nëse mendoni se mundeni.
 69. Suksesi krijon besim. Vetëbesimi krijon aktivitetin e duhur. Aktiviteti i duhur krijon zakone suksesi. Zakonet e suksesit krijojnë sukses, i cili nga ana e tij kthehet në fillim të ciklit dhe është gjithmonë në lëvizje.
 70. Nëse mendoni se mundeni ose nëse mendoni se nuk mundeni, sido që të jetë keni të drejtë, është mendimi që e bën këtë.
 71. Njerëzit e suksesshëm janë gjithmonë të gatshëm të bëjnë atë që djemtë e tjerë nuk janë të gatshëm të bëjnë.
 72. Bëni gjërat e duhura, mjaftueshëm gjatë, vazhdimisht.
 73. Çfarëdo që mendja e njeriut mund të konceptojë dhe ta bëjë veten të besojë plotësisht (që do të thotë: dije se mund të arrijë), prandaj absolutisht mund ta arrijë dhe në përgjithësi do ta arrijë.
 74. Njerëzit e suksesshëm nuk janë njerëz pa probleme. Ata janë njerëz që i kapërcejnë problemet e tyre.
 75. Njerëzit e suksesshëm nuk ankohen, ankohen dhe fajësojnë të tjerët.
 76. Gabimi nuk është se ju bini; është se nuk ngrihesh.
 77. Ajo që nxjerr gjithmonë kthehet tek ti.
 78. Bëjuni të tjerëve ashtu siç dëshironi t’ju bëjnë juve. Mendoni për të tjerët ashtu siç dëshironi që ata të mendojnë për ju. Trajtojini të tjerët ashtu siç dëshironi që ata t’ju trajtojnë juve.
 79. Ashtu siç mendon njeriu në zemrën e tij, ashtu është ai.
 80. Ju bëheni ajo për të cilën mendoni shumicën e kohës.
 81. Asnjëherë, kurrë, kurrë, kurrë, kurrë mos u dorëzo.
 82. Nëse nuk qëndroni për diçka, do të bini për çdo gjë.
 83. Të gjithë ia dalin nga rruga për njeriun që e di se ku po shkon dhe është i përkushtuar për të arritur atje.
 84. Përcaktoni ëndrrën tuaj dhe merrni një dëshirë të zjarrtë për arritjen e saj.
 85. Gjuaj për hënën, sepse edhe sikur të humbasësh, sërish do të përfundosh mes yjeve.
 86. Ju nuk mund të fitoni lotarinë nëse nuk blini një biletë.
 87. Anija juaj nuk do të hyjë kurrë nëse nuk e keni dërguar më parë.
 88. Ajo që bën flet aq fort, sa nuk mund ta dëgjoj atë që thua.
 89. Një sobë ju jep nxehtësi vetëm pasi të vendosni drutë dhe vetëm pasi të keni ndezur zjarrin.
 90. Kur jeni në zjarr, njerëzit do të vijnë nga e gjithë përreth vetëm për të parë ju duke u djegur.
 91. Veprimet flasin më shumë se fjalët.
 92. Ju hani një elefant një pickim në një kohë.
 93. Inç për inç çdo gjë është një cinç. Por oborr për oborr çdo gjë është e vështirë.
 94. Mos u bëni si një anije pa timon.
 95. Vendosni që do ta bëj, kjo është ajo, pikë!
 96. Njeriu nuk shqetësohet nga ajo që i ndodh. Ai është i shqetësuar nga mënyra se si mendon për atë që i ka ndodhur.
 97. Jini në kauzë mbi mjedisin tuaj dhe atë që ju ndodh, në vend që të jeni në ndikimin e mjedisit tuaj dhe asaj që ju ndodh.
 98. Kur ecuria bëhet e vështirë, të vështirat shkojnë. A jeni i ashpër? Ju jeni nëse vendosni që jeni.
 99. Bëhu një fitues.
 100. Nëse dëshironi të ndiheni entuziast, atëherë veproni me entuziazëm.
 101. Nëse vazhdoni të mendoni siç keni menduar gjithmonë, do të vazhdoni të merrni atë që keni marrë gjithmonë… A mjafton?
 102. Përdorni parimin “AS IF” për sukses në çdo përpjekje.
 103. Ushqeni mendjen tuaj çdo ditë me ushqim të mirë të mendjes (audio, video dhe libra).
 104. Plehra brenda, mbeturina jashtë. Çfarë po lejoni të futet në mendjen tuaj?
 105. Ju e programoni veten për sukses ose dështim nga ajo që ushqeni mendjen tuaj (librat që lexoni, shfaqjet televizive që shikoni, muzika që dëgjoni, etj.).
 106. Pesë vjet nga tani personi që do të jeni do të bazohet në librat që lexoni dhe njerëzit me të cilët shoqëroheni.
 107. Fituesit shkojnë gjithmonë një milje shtesë.
 108. Liderët janë gjithmonë lexues.
 109. Bëni më shumë se sa jeni paguar për të bërë dhe së shpejti do të paguheni më shumë për atë që bëni.
 110. Për të qëndruar në biznes, ju duhet të përmbushni atë që premtoni. Për të përparuar në biznes, duhet të jepni më shumë sesa premtoni.
 111. Në biznes dhe në jetën tuaj personale, jepni gjithmonë të tjerëve me bollëk.
 112. Ju duhet të vendosni përpara se të mund të hiqni.
 113. Klienti ka gjithmonë të drejtë. Nëse klienti ka gabuar ndonjëherë, kthehuni dhe lexoni deklaratën e mëparshme.
 114. Mos e hani farën e misrit (do të thotë: Mos i shpenzoni të gjitha paratë tuaja. Mbani pjesën më të madhe të investimit tuaj dhe riinvestojeni).
 115. Mos jetoni brenda mundësive tuaja, jetoni nën mundësitë tuaja.
 116. Kurseni 10% të të ardhurave tuaja, investoni në investime të sigurta, riinvestoni dividentët dhe mos e prekni derisa të dilni në pension.
 117. Një ditë me shi vjen gjithmonë, përgatituni për të, por mos u shqetësoni për të.
 118. Gjithçka do të jetë mirë në fund. Nëse gjërat nuk janë mirë tani, nëse thjesht do të thotë se nuk është ende fundi!
 119. Duajeni atë që bëni dhe nuk do të punoni asnjë ditë në jetën tuaj.
 120. Mos ndalo se enderruari.
 121. Ëndërro të madhe!
 122. Asnjëherë mos lejoni që dikush të vjedhë ëndrrat tuaja.
 123. Një njeri pa ëndërr do të humbasë (një njeri pa vizion ka vdekur).
 124. Ti mund ta besh! (përsërite me zë të lartë se mund ta bëj!)
 125. Mos e krahasoni veten me të tjerët. Jeta nuk është një garë apo garë.
 126. Programoni veten për sukses duke i thënë vetes unë jam… I ndjekur nga ajo që dëshironi të jeni (si p.sh. jam i pasur, jam i suksesshëm, jam fitues, jam i lumtur, jam i shëndetshëm, ndihem mirë, etj.). Ju nuk po gënjeni. Ju thjesht po thoni të vërtetën paraprakisht. Meqenëse nuk ka kohë dhe hapësirë ​​në jofiziken, kështu që ju po thoni të vërtetën se çfarë është në të vërtetë.
 127. Frika është dëshmi e rreme që duket e vërtetë.
 128. Suksesi nuk është ajo që keni bërë në krahasim me atë që kanë bërë të tjerët. Suksesi është ajo që keni bërë në krahasim me atë që mund të kishit bërë.
 129. Qëllimi përfundimtar është gjithmonë lumturia, gëzimi, lumturia, paqja dhe ndjesitë e brendshme të përmbushjes, kënaqësisë dhe ndjenjës së plotë dhe të plotë.
 130. E vetmja gjë që duhet të kesh frikë është vetë frika.
 131. Edison dështoi mbi 10,000 herë duke u përpjekur të krijonte llambën. Ai tha se nuk dështoi kurrë, por përkundrazi, gjeti me sukses 10,000 mënyra që nuk funksionuan!
 132. Kurre mos u dorezo.
 133. Dyshimi mund të fundos një anije.
 134. Ty Cobb vodhi më shumë baza se çdo person në histori, por gjithashtu u hodh jashtë duke u përpjekur të vidhte një bazë më shumë se kushdo tjetër në histori.
 135. Michael Jordan humbi ndeshjen duke fituar më shumë herë se çdo basketbollist në histori. Ai gjithashtu bëri goditjen e fitores më shumë se çdo lojtar në histori.
 136. Babe Ruth goditi më shumë vrapime në shtëpi se çdo person në histori (bazuar në numrin e lakuriqëve të natës), por gjithashtu goditi më shumë herë se çdo person në histori.
 137. Ju mund të përjetoni dhimbje dhe të gjithë do ta përjetojnë, por askush nuk duhet të vuajë. Vuajtja është një zgjedhje.
 138. Asnjëherë mos ndaloni së provuari, pavarësisht sa herë dështoni.
 139. Të gjithë kanë një shenjë në ballë që thotë më bëj të ndihem i rëndësishëm.
 140. Kur zgjidhni të bëni diçka pyesni veten:
  • A përputhet me qëllimin tim?
  • Cila është gjëja më e keqe e vërtetë që mund të shkojë keq dhe a mund të jetoj me këtë emocionalisht dhe financiarisht nëse ndodh?
  • Cila është përparësia dhe a është mjaft e madhe për të më motivuar vërtet për të vepruar?
  • A do të jetë argëtuese?
 141. Emri i një personi është tingulli më i ëmbël në gjuhë për atë person dhe tërheq vëmendjen sa herë që e përdorni.
 142. Asnjë dhimbje, asnjë fitim.
 143. Fitorja ia vlen gjithmonë lufta.
 144. Gjithmonë mendoni se çfarë është në të për djalin tjetër.
 145. Nëse mund ta shihni John Jones përmes syve të John Jones, ju mund të shisni John Jones, atë që John Jones blen.
 146. Janë 6 burra të ndershëm që shërbejnë dhe duhet t’i përdorni deri sa të vdisni. Ato janë çfarë, ku, kur, kush, si dhe pse.
 147. Asnjëherë mos i zhvlerësoni idetë, ndjenjat ose opinionet e një personi tjetër. Gjithmonë respektoni dhe pranojini ato edhe nëse nuk jeni dakord.
 148. Fjalët më të vështira për t’u thënë janë se ti ke të drejtë, dhe unë e kam gabim. Thënia e tyre shpesh dhe sinqerisht do të krijojë magji në jetën tuaj.
 149. Mbani një qëndrim mirënjohjeje.
 150. Kush është i pasur? Personi që vërtet vlerëson dhe është mirënjohës për atë që ka tani.
 151. Udhëtimi është shpërblimi.
 152. Shijoni udhëtimin.
 153. Atë që ka bërë një njeri, mund ta bëni edhe ju (brenda arsyes).
 154. Gjithçka është e mundur për ata që besojnë.
 155. Jini kurioz; bëj pyetje; dëgjoni më shumë se sa flisni.
 156. Zoti ju dha dy veshë dhe një gojë. Përdorni ato në mënyrë proporcionale.
 157. Gjeni arin në çdo person dhe situatë.
 158. Gjeni rreshtimin e argjendtë.
 159. Kthejeni limonët në limonadë.
 160. Nëse doni të dukeni interesant për të tjerët, jini të interesuar për të tjerët.
 161. Fituesit bëjnë gjithçka që duhet.
 162. Mendja dhe trupi juaj nuk mund të bëjnë dallimin midis realitetit dhe imagjinatës.
 163. Ju ose paguani çmimin për suksesin tani, ose paguani çmimin shumë më të lartë për dështimin më vonë. Sido që të jetë ju duhet të paguani.
 164. Përdorni fuqinë e imagjinatës tuaj për të krijuar jetën e ëndrrave tuaja.
 165. Ajo që ju rezistoni vazhdon, ajo që luftoni do të rritet dhe do t’ju kundërpërgjigjet.
 166. Prisni gjithmonë një mrekulli, por nuk keni nevojë për një të tillë.
 167. Jini gjithmonë në gjendje të lejimit (mosrezistencës). Ju e dini nëse jeni në këtë gjendje sepse do të ndiheni mirë.
 168. Do të merrni atë që dëshironi me të vërtetë, me të vërtetë. Do të merrni gjithashtu atë që vërtet, me të vërtetë, me të vërtetë nuk dëshironi.
 169. Keni një ëndërr, por mos jetoni në një botë ëndrrash.
 170. Besoni se mund të keni sukses dhe do ta keni.
 171. Suksesi është hakmarrja më e mirë.
 172. Mbajini ëndrrat tuaja për vete. Mos u tregoni të tjerëve ëndrrat tuaja.
 173. Bota është plot me vjedhës ëndrrash.
 174. Ju mund të humbni shumë beteja dhe ende të fitoni luftën.
 175. Nuk mbaron kurrë derisa të fitosh.
 176. Mos i ngatërroni dështimet e përkohshme, me humbjen përfundimtare.
 177. Ju kurrë nuk mund të mposhteni derisa të hiqni dorë.
 178. Nuk ka rëndësi se sa shpejt po ecni përpara. E vetmja gjë që ka rëndësi është që të vazhdoni dhe të mos hiqni dorë kurrë.
 179. Pengesat janë vetëm hapa në rrugë. Ata ju bëjnë më të zgjuar, më të fortë dhe më të mirë.
 180. Asnjëherë mos e shihni asgjë si problem dhe mos e quani të tillë. Në vend të kësaj, shikojini ato si dhe quani situatë; sfidat; dhe mundësitë.
 181. Çfarë do të dini në krye, do ta mësoni në fund. Pra, ji mirënjohës kur jeni në fund.
 182. Ju mësoni kur gjithçka po shkon keq. Përfitoni nga ato mësime të paçmueshme.
 183. Rritja e re ndodh gjithmonë pas një force shkatërruese.
 184. Zjarret në pyje janë mënyra e natyrës për të pastruar mbeturinat e vjetra në mënyrë që të ndodhë rritja e re.
 185. Përfundoni atë që filloni.
 186. Pasuria nuk i përgjigjet dëshirave.
 187. Disa njerëz e dinë çmimin e gjithçkaje, por vlerën e asgjëje.
 188. Bëhu dikush që njerëzit e quajnë: i besueshëm; i besueshëm; i ndershëm; një punëtor i zellshëm; a go marrës; përgjegjës; e mban fjalën.
 189. Ju mund të merrni gjithçka në jetë që dëshironi; nëse thjesht ndihmoni mjaft njerëz të tjerë të marrin në jetë atë që duan.
 190. Jepni dhe do t’ju kthehet 100-fish.
 191. Kërkoni dhe ju jepet.
 192. Kërkoni dhe merrni, që gëzimi juaj të jetë i plotë.
 193. Mund të ndërtoni vetëm aq lart sa themeli juaj është i thellë.
 194. Një mjeshtër është personi që ka zotëruar bazat.
 195. Përqendrohuni në bazat.
 196. Praktika e përsosur e bën të përsosur.
 197. Gjithmonë jepni gjithçka. Gjeni përpjekjet tuaja më të mira në çdo gjë që bëni. Lërini të gjitha në fushë.
 198. Besoni dhe pastaj do ta shihni.
 199. Ajo që nuk të vret mund të të bëjë më të fortë, nëse zgjedh.
 200. Kur përballeni me një sfidë në jetë, përshtatuni, improvizoni dhe kapërceni.
 201. Vetëm ai që bindet, atëherë mund të urdhërojë.
 202. Ju mund të jeni një udhëheqës i madh vetëm nëse keni qenë dhe jeni një ndjekës i shkëlqyer.
 203. Ju mund të jeni një mësues i shkëlqyer vetëm nëse keni qenë dhe jeni ende një student i shkëlqyer.
 204. Vetëm shërbëtori më i përulur dhe më i bindur mund të bëhet mjeshtër i vërtetë.
 205. A do të punësoje ju?
 206. Besimi është thelbi i gjërave që shpresohen, prova e gjërave që nuk shihen.
 207. Ju duhet të ecni me anë të besimit dhe jo me anë të shikimit.
 208. Besimi është i padiskutueshëm, ai është njohja.
 209. Ecni sipas asaj që dini se është e vërtetë, jo sipas asaj që ju tregojnë pamjet apo faktet.
 210. Mohoni atë që ju thonë shqisat tuaja. Qëndroni të patundur në bindjen tuaj dhe besoni se ajo që mbani qartë në mendjen tuaj do të ndodhë. Atëherë ëndrra juaj do të shfaqet në jetën tuaj.
 211. Jini në kohën e tanishme. Eja ketu tani.
 212. Përqafoni çdo ditë dhe çdo moment.
 213. E djeshmja është histori, e nesërmja është një mister dhe e sotmja është një dhuratë. Prandaj quhet e tashmja.
 214. Jetoni jetën tuaj me pasion.
 215. Ajo që i kushtoni vëmendjen tuaj do të rritet gjithmonë.
 216. Nëse doni të jeni entuziast, atëherë veproni me entuziazëm.
 217. Çfarëdo që të matni rregullisht, gjithmonë do t’ju tërheqë vëmendjen.
 218. Ushqeni frikën tuaj dhe ajo do të rritet. Vrisni urinë frikën tuaj dhe ajo do të vdesë. Ju ushqeni frikën tuaj duke u dhënë atyre vëmendjen tuaj mendore.
 219. Përqendrohuni në atë që dëshironi, jo në atë që nuk dëshironi.
 220. Ndonjëherë ju duhet të bëni 1 hap prapa përpara se të mund të lëvizni 2 hapa përpara.
 221. Ndjehu mirë tani.
 222. Zhgënjimi është i pashmangshëm, por mjerimi varet nga ju.
 223. Çdo mendim, fjalë dhe veprim është një farë që mbillni dhe me kalimin e kohës do t’ju duhet të hani frytin e asaj që keni mbjellë. Mbillni me mençuri.
 224. Ju do të merrni një limon të thartë nëse mbillni një farë limoni. Ju do të merrni një mango të ëmbël nëse mbillni një farë mangoje. Çfarë fruti dëshironi të hani? Mbillni ato fara duke zgjedhur me mençuri mendimet, fjalët dhe veprimet tuaja.
 225. Dhimbja në jetë është një gjë e sigurt, por vuajtja është gjithmonë zgjedhja juaj.
 226. Kur je në një luginë të jetës (një pikë e ulët), dije se të gjitha luginat të çojnë në male.
 227. Sa më lart të ngjiteni në mal, aq më shumë do të mund të shihni.
 228. Suksesi është një udhëtim dhe jo një destinacion.
 229. Kur ballafaqohemi me një situatë të keqe, ne gjithmonë themi se një ditë do ta shikojmë këtë dhe do të qeshim. Pse të presësh një ditë? Qesh tani.
 230. Nuk ka rëndësi se çfarë ndodh në jetën tuaj. E vetmja gjë që ka rëndësi është se si reagoni ndaj asaj që ndodh në jetën tuaj. Ju keni 100% kontroll total mbi mënyrën se si përgjigjeni.
 231. Ekziston një ndryshim i madh midis reagimit ndaj diçkaje dhe reagimit ndaj diçkaje. Reagimi është irracional. Është mendja, mendimet dhe emocionet që ju kontrollojnë. Të përgjigjesh do të thotë të kontrollosh mendjen, emocionet dhe mendimet. Përgjigjuni gjërave, mos lejoni që mendja juaj të marrë përsipër dhe të reagoni.
 232. Lutuni për të kuptuar të tjerët, jo për t’u kuptuar; për të dëgjuar të tjerët, për të mos u dëgjuar; të respektosh të tjerët, jo të respektohesh.
 233. Suksesi është realizimi progresiv i një ëndrre.
 234. Nëse keni një reagim ndaj një ilaçi, kjo është e keqe. Nëse i përgjigjeni ilaçit, kjo është mirë. Në jetë, është më mirë t’u përgjigjeni gjërave. Mos e lejoni veten të reagoni në mënyrë të pakontrolluar dhe pa mendim dhe qëllim të qëllimshëm.
 235. Ji i lumtur tani.
 236. Merreni jetën lehtë. Jini më të gëzuar. Buzëqeshni dhe qeshni më shumë. Mos ji kaq serioz.
 237. Thuaj të lutem dhe faleminderit shumë.
 238. Jeta është një lojë, prandaj argëtohuni.
 239. Loja e jetës nuk është një garë.
 240. Shijoni ushqimin tuaj para se ta kriposni.
 241. Gjithkush ka të drejtë të jetë i lumtur dhe askush nuk duhet të vuajë. Kjo është dhembshuri. Gjithmonë ndjeni dhembshuri për të tjerët duke përdorur këtë përkufizim.
 242. Jini në moment.
 243. Eja ketu tani.
 244. Njerëzit e suksesshëm mësojnë nga përvojat e tyre. Njerëzit shumë të suksesshëm gjithashtu mësojnë nga përvojat e njerëzve të tjerë, kështu që ata nuk duhet të bëjnë të njëjtat gabime që të tjerët kanë bërë tashmë.
 245. Njerëzve nuk u intereson se sa ju dini, derisa ata së pari të kuptojnë se sa shumë ju intereson.
 246. Shqetësimi është vendosja e qëllimeve negative; është të mendosh për atë që nuk dëshiron të ndodhë.
 247. Mos harroni, jeta është ajo që ju e bëni, jeta është ashtu siç ju zgjidhni ta shihni.
 248. Për mua, jeta është e jashtëzakonshme!
 249. Sekreti i të jetuarit është të japësh.
 250. Ju nuk mund të jepni Zotin.
 251. Çfarëdo që dëshironi në jetë, jepini së pari.
 252. Çfarë të mbjellësh do të korrësh.
 253. Ajo që shkon rrotull vjen rrotull.
 254. Duajini të tjerët si veten tuaj.
 255. Flisni me të tjerët ashtu siç do të dëshironit që ata të flisnin me ju. Flisni për të tjerët ashtu siç do të dëshironit që ata të flisnin për ju.
 256. Duajini armiqtë tuaj.
 257. Përshëndetni të gjithë me të njëjtin respekt si gjithë të tjerët.
 258. Zoti do t’ju falë vetëm ashtu siç i keni falur ju të tjerët (na falni gabimet tona siç ua kemi falur të tjerëve gabimet e tyre ndaj nesh) në të njëjtën mënyrë që ne i falim të tjerët, do të falemi.
 259. Përshëndetni të gjithë me dashuri në zemër.
 260. Duajini të gjithë pa përjashtim dhe pa kushte.
 261. Zoti e do një dhurues të gëzuar.
 262. Ju jeni shprehja dhe shtrirja e pastër e dashurisë së Zotit. Ashtu si Zoti është dashuri, ashtu jeni edhe ju. Ti je dashuri. Le të shkëlqejë.
 263. Jeta është për të qeshur, dashuruar dhe jetuar.
 264. Jepni pa bujë dhe bëjeni fshehurazi. Askush nuk duhet të dijë për dhënien tuaj. Kthimi juaj për një dhënie të tillë mund të jetë 1000 herë më shumë sesa nëse jepni dhe njerëzit dinë gjithçka për të dhe ju lavdërojnë për të. Ju tashmë e keni marrë shpërblimin tuaj kur të merrni njohjen.
 265. Kur jepni, mbillni një farë dhe të gjitha farat prodhojnë një kthim, një korrje, 100-fish ose më shumë.
 266. Të gjitha mendimet, fjalët dhe veprimet janë fara që po mbillni dhe do të prodhojnë një kthim 100 ose më shumë. Mbillni mendime, fjalë dhe veprime pozitive dhe merrni rezultate pozitive.
 267. Drejtoni, ndiqni ose dilni nga rruga.
 268. Mbillni mendime, fjalë dhe veprime negative dhe do të merrni rezultate negative. Pëlqimi tërheq si. Ashtu si lind si.
 269. Ju keni atë që duhet.
 270. Suksesi sjell sukses. Dështimi sjell dështim. Pozitiviteti ngjall pozitivitet. Negativiteti lind negativitet.
 271. Askush nuk tha në shtratin e vdekjes se do të doja të kaloja më shumë kohë në zyrë.
 272. Bëj çfarë të duhet.
 273. Bëni një angazhim dhe këmbëngulni.
 274. Ndaloni përpjekjet për të vazhduar me Jones.
 275. Jetesa bëhet gjatë 9-5, por një pasuri bëhet gjatë netëve dhe fundjavave.
 276. Statusi është shpenzimi i parave që nuk i keni, për të blerë gjëra që nuk ju nevojiten, për t’u bërë përshtypje njerëzve që nuk ju pëlqejnë.
 277. Bari është gjithmonë më i gjelbër në oborrin e tjetrit.
 278. Njerëzit e pasur shpenzojnë pjesën më të madhe të parave të tyre për gjëra që rriten në vlerë. Njerëzit e dobët shpenzojnë pjesën më të madhe të parave të tyre për gjëra që ulen në vlerë.
 279. Njerëzit e pasur investojnë në gjëra që prodhojnë të ardhura rregullisht. Njerëzit e prishur investojnë në gjëra që u kushtojnë para rregullisht.
 280. Aty ku ka vullnet, ka rrugë.
 281. Praktikoni kënaqësinë e vonuar.
 282. Nëse në fillim nuk keni sukses, provoni dhe provoni përsëri derisa t’ia dilni.
 283. Fituesit nuk tërhiqen kurrë, dhe ata që tërhiqen kurrë nuk fitojnë.
 284. Kur përballeni me një mal, mos u dorëzoni. Ndërtoni një tunel përmes tij, ose ngjiteni mbi të, ose shkoni rreth tij, ose fluturoni mbi të, ose thjesht qëndroni dhe kthejeni malin në një minierë ari!
 285. Nuk është vetëm ajo që dini. Është ajo që bëni me atë që dini.
 286. Nuk është vetëm ajo që dini. Është gjithashtu ai që njihni. Bëjeni rrjetëzimin dhe krijimin e lidhjeve me njerëzit një pjesë të rëndësishme të jetës suaj dhe ndërtoni një reputacion të mirë dhe të fortë me të tjerët.
 287. Suksesi është një vendim larg.
 288. Në konsistencë qëndron fuqia.
 289. Praktikoni përhapjen e vullnetit të mirë dhe ndërtimin e një reputacioni të fortë si një person me integritet, nder dhe karakter.
 290. Çdo tekst shpirtëror thotë se jeni të bekuar me favor nga Universi ose Zoti. Favor do të thotë që ju keni avantazhe, privilegje të veçanta dhe ndihmë personale kur ju nevojitet. Ju vetëm duhet të pranoni këtë dhuratë që është e juaja.
 291. Mos kërkoni respekt; jepni respekt për të gjithë pa kushte.
 292. Nuk është ajo që ju ndodh, është mënyra se si reagoni ndaj asaj që ju ndodh.
 293. Kapni çdo ditë.
 294. Kapeni momentin.
 295. Nëse ju gjykoni të tjerët, të tjerët do t’ju gjykojnë. Nëse ju kritikoni ose dënoni të tjerët, atëherë të tjerët do t’ju kritikojnë dhe do t’ju dënojnë.
 296. Nuk është aftësia juaj, por qëndrimi juaj që përcakton lartësinë tuaj në jetë.
 297. Dëgjo më shumë se sa flet.
 298. Kur jeta ju jep limon, bëni limonadë.
 299. Kërkoni rreshtimin e argjendtë dhe kërkoni anën e ndritshme të gjërave.
 300. Në çdo fatkeqësi, ka farat e një përfitimi më të madh.
 301. Në minierat e arit, duhet të lëvizni tonelata papastërti për të gjetur vetëm disa ons ari. Por ju nuk po kërkoni për pisllëkun; po kërkoni arin. Në jetën tuaj, mos kërkoni papastërtinë dhe mos i kushtoni vëmendje pisllëkut (mund të ketë shumë pisllëk), përkundrazi, kërkoni arin në çdo situatë dhe çdo person. Arin mund ta gjeni nëse e kërkoni! Përqendrohuni te ari!
 302. Presioni e kthen qymyrin në diamante. Kur je nën presion, dije se po shndërrohesh në diamant.
 303. Ju jeni një forcë e mrekullueshme krijuese.
 304. Zjarri, nxehtësia dhe goditjet e forta nevojiten për të krijuar çelik.
 305. Muri i zjarrit nëpër të cilin kaloni mund të djegë të gjitha papastërtitë tuaja.
 306. Atë që ju dëshironi, ju do!
 307. Ju jeni një zgjatim i energjisë së pastër.
 308. Ju kurrë nuk do të arrini një objektiv që nuk e keni.
 309. Ju kurrë nuk do të arrini një qëllim që nuk mund ta shihni, kështu që mbani syrin në qëllimin tuaj.
 310. Nëse nuk keni një destinacion, si do ta dini kur të arrini atje?
 311. Qëllimet tuaja duhet të shkruhen.
 312. Tema e preferuar e të gjithëve është vetvetja.
 313. Komplimentoni njerëzit shpesh dhe bëjeni atë sinqerisht.
 314. Ka diçka në çdo person që mund ta respektoni, admironi ose pëlqeni. Gjeni dhe tregojini për të sinqerisht.
 315. Bëni punën tuaj! Dhe bëjeni siç duhet!
 316. Vepro.
 317. Beje tani!
 318. Mënyra se si bëni çdo gjë është mënyra se si bëni gjithçka, kështu që bëni më të mirën edhe kur askush nuk ju shikon.
 319. Mendja juaj është si një parashutë; funksionon vetëm kur është i hapur.
 320. Kini një qëllim të vetëm, një mendje të vetme në ëndrrën tuaj.
 321. Duhet të jeni të fiksuar pas ëndrrës suaj. Duhet të jetë prioriteti numër 1 në jetën tuaj nëse dëshironi që të shfaqet.
 322. Mund të jesh i mirë në shumë gjëra, por i shkëlqyer vetëm në një gjë.
 323. Mos u bëni një jack i të gjitha tregtive, por zotëroni asnjë.
 324. Kur duhet, mundesh dhe do ta bësh!
 325. Pa frike!
 326. Mos lejoni që disfata e përkohshme t’ju ndalojë të arrini destinacionin tuaj.
 327. Kur përballeni me fatkeqësi, kapërceje atë!
 328. Ju mundeni, dhe do ta bëni, sepse duhet!
 329. Ju jeni një zgjatim dhe një shprehje e dashurisë së Zotit. Ashtu si Zoti është dashuri, ashtu jeni edhe ju. Ti je dashuri.
 330. Ti je dashuria, drita dhe jeta.
 331. Qentë mund të lehin, por karvani vazhdon.
 332. Herët për të fjetur, herët për t’u ngritur, e bën një njeri të shëndetshëm, të pasur dhe të mençur.
 333. Të gjithë kanë një plan loje derisa të godasin me grusht në fytyrë.
 334. Shikoni rrezikun drejt në fytyrë dhe qeshni.
 335. Kur vjen nga dashuria, nuk ka kurrë frikë.
 336. I pasuri tha: Bëj si bëra unë, thuaj atë që thashë dhe më e rëndësishmja mendo ashtu siç mendoja kur isha këtu ku je, dhe do të kesh atë që kam unë.
 337. Të jenë të patrembur.
 338. Gjithmonë do të mahniteni veten se sa i fortë do të jeni në momentet kur duhet të jeni të fortë.
 339. Thjesht vazhdo përpara. Kur jeni në dyshim, shkoni përpara!
 340. Asnjëherë nuk je aq i fortë sa të mos kesh ndonjëherë nevojë për një ndihmë të vogël. Kur keni vërtet nevojë për të, dijeni se do të jetë gjithmonë aty, ndaj jini të patrembur!
 341. Njerëzit që kanë me të vërtetë rëndësi nuk e shqetësojnë nëse e prishni. Dhe ata që e kanë mendjen, nuk kanë rëndësi!
 342. Asnjëherë mos e mbroni veten, as mos shpjegoni veten, as mos kërkoni justifikime. Miqtë tuaj nuk kanë nevojë për të, dhe armiqtë tuaj nuk do t’ju besojnë gjithsesi.
 343. Asnjëherë nuk duhet t’i thoni falje apo falenderime një miku të vërtetë, por sigurohuni që ta bëni gjithmonë!
 344. Bëhuni ndryshimi që dëshironi të shihni.
 345. Vendosni të gjitha vezët tuaja të mira në një shportë dhe më pas shikoni atë shportë! Përqendrohuni në një qëllim.
 346. Deklarata hedh shumë gjëra pas murit, sepse diçka do të ngjitet është një gënjeshtër. Ju duhet të keni një qëllim të vetëm për një qëllim për ta arritur atë. Ju duhet të jeni të fiksuar pas vetëm një ëndrre në të njëjtën kohë.
 347. Trimëria nuk do të thotë që nuk keni frikë. Trimëria do të thotë të luftosh gjithsesi pavarësisht frikës.
 348. Njerëzit e suksesshëm janë gjithmonë shumë të zënë duke bërë atë që djemtë e tjerë janë shumë të mirë për të bërë.
 349. Njerëzit e suksesshëm po bëjnë gjithmonë atë për të cilën djemtë e tjerë ende po flasin.
 350. Mos u mburrni për atë që keni bërë ose atë që do të bëni. Hesht. Mbajini komentet tuaja për veten tuaj dhe thjesht bëni atë. Lërini rezultatet të flasin vetë.
 351. Përmirësoni veten dhe përmirësoni rrethin tuaj të ndikimit.
 352. Nëse dëshironi që gjërat në jetën tuaj të ndryshojnë, ju duhet të ndryshoni gjërat në jetën tuaj.
 353. Ndaloni përpjekjet për të ndryshuar të tjerët ose për t’i bërë të tjerët më të mirë. Ndrysho veten dhe bëje veten më të mirë.
 354. Jeto dhe le të jetojë. Lërini të tjerët të ndjekin rrugën e tyre.
 355. Thuaj nëse do të jetë, varet nga unë.
 356. Faktet tregojnë, tregimet shesin.
 357. Askush nuk mund t’ju bëjë të pasur dhe askush nuk mund t’ju bëjë të varfër. Ju dhe vetëm ju keni kontroll mbi jetën tuaj. Mos bëni justifikime dhe fajësoni të tjerët.
 358. Mund të jesh gjithmonë më i mirë. Lulëzo gjithmonë për të qenë më i mirë se më parë.
 359. Çdo ditë në çdo mënyrë, ju po bëheni më të mirë, më të mirë e më të mirë.
 360. Ju ose jeni duke u rritur ose duke vdekur, duke shkuar lart ose poshtë, duke u përmirësuar ose keq. Ju kurrë nuk jeni statik.
 361. Gjërat që maten marrin vëmendje dhe rezultate.
 362. Hartoni progresin tuaj. Menaxhoni gjithçka me statistika të matshme.
 363. Mos e ngatërroni aktivitetin me rezultatet. Përqendrohuni dhe gjurmoni aktivitetin dhe rezultatet.
 364. Mos ji një idiot i motivuar. Dhe mos ji një person i arsimuar pa motivim. Balanconi stërvitjen tuaj të qëndrimit me trajnimin tuaj të aftësive.
 365. Nëse ju nuk e doni veten, askush tjetër nuk do ta dojë.
 366. Bëni atë që doni dhe doni atë që bëni.
 367. Bëni atë që ju pëlqen të bëni dhe atë që jeni të mirë për të bërë.
 368. Së pari ata ju injorojnë, pastaj qeshin me ju, pastaj ju sulmojnë dhe më pas ju fitoni. ~ Gandi
 369. Vetëm njerëzit me dhimbje u bëjnë gjëra të dhimbshme të tjerëve.
 370. Është e pamundur të jetosh pa dështim në diçka, përveç nëse jetoni me aq kujdes sa mund të mos keni jetuar fare, në këtë rast dështoni si parazgjedhje. ~ JK Rowling
 371. Ata që vuajnë, krijojnë vuajtje.
 372. Ata që janë të hutuar, bëjnë gjëra të ngatërruara.
 373. Njeriu i arsyeshëm përshtatet me botën. Njeriu i paarsyeshëm këmbëngul në përpjekjen për të përshtatur botën me veten e tij. Prandaj, i gjithë përparimi varet nga njeriu i paarsyeshëm. ~ George Bernard Shaw
 374. Nëse do të mund të ndryshonim veten, do të ndryshonin edhe tendencat në botë. Ndërsa njeriu ndryshon natyrën e tij, kështu ndryshon edhe qëndrimi i botës ndaj tij. Nuk duhet të presim të shohim se çfarë bëjnë të tjerët. ~ Gandi
 375. Gjërat që planifikohen bëhen.
 376. Shpirtrat e mëdhenj kanë hasur gjithmonë kundërshtime të dhunshme nga mendje mediokre. Mendja mediokre është e paaftë të kuptojë njeriun që refuzon të përkulet verbërisht para paradigmave konvencionale dhe në vend të kësaj zgjedh të shprehë mendimet e tij me guxim dhe ndershmëri. ~ Albert Einstein
 377. Planifikoni punën tuaj dhe realizoni planin tuaj.
 378. Teksa dola nga dera drejt portës që do të më çonte në lirinë, e dija se nëse nuk do ta lija pas hidhërimin dhe urrejtjen time, do të isha ende në burg. ~Nelson Mandela
 379. Gjithçka që tani e keni të lehtë, dikur e keni pasur të vështirë.
 380. Në jetë nuk merrni atë që dëshironi, por atë që negocioni.
 381. Në jetë nuk merrni atë që dëshironi, por atë që mendoni se meritoni.
 382. Në jetë nuk merrni atë që dëshironi, por atë që mendoni se jeni të denjë.
 383. Ju nuk merrni në jetë atë që dëshironi, por atë që mendoni se keni të drejtë.
 384. Në jetë nuk merrni atë që dëshironi, por atë që jeni.
 385. Zoti banon brenda jush, si ju.
 386. Askush nuk lind duke urryer një person tjetër për shkak të ngjyrës së lëkurës, prejardhjes ose fesë së tij. Njerëzit duhet të mësojnë të urrejnë dhe nëse mund të mësojnë të urrejnë, ata mund të mësohen të duan, sepse dashuria vjen më natyrshëm në zemrën e njeriut sesa e kundërta e saj. ~Nelson Mandela
 387. Ata që lëndojnë të tjerët me të vërtetë e urrejnë veten.
 388. Njerëzit e suksesshëm kanë krijuar zakonin për të bërë gjëra që dështimet nuk u pëlqen të bëjnë.
 389. Çdo gjë në univers është një shprehje, aspekt dhe shtrirje e vetëdijes së vetme universale. Gjithçka nuk është vetëm e lidhur, gjithçka është një.
 390. Arritja e gjërave nuk do t’ju sjellë lumturi. Por të qenit i lumtur do t’ju sjellë gjëra.
 391. Asgjë nuk do të tentohet kurrë, nëse së pari duhet të kapërcehen të gjitha kundërshtimet e mundshme.
 392. Dëshiron të bëhesh mjeshtër? Atëherë bëhu studenti më i mirë.
 393. Besoni në atë që po bëni dhe besoni se ajo që bëni është e drejtë.
 394. Energjia e Udhëheqjes Krijon Veprim Ndërmarrja e Veprimeve Aktivizon Energjinë e Udhëheqjes.
 395. Bëhu një student i natyrës njerëzore.